Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
mindenamieskuvo

Hogyan válassz esküvői fotóst?

Ludmilla11 · 1 éve
Milyen szempontok alapján választd ki az esküvői fotóst? 

Az esküvők rémálom. Nos, rendben, ez nem kifejezetten igaz; az esküvőnek lehetősége van arra, hogy a szerelem és a barátság egyik legcsodálatosabb ünnepe legyen, amit valaha is megtapasztalhat, de az esküvőtervezésbe kerülő mozgó részek közötti harmónia elérése monumentális feladat lehet.

Valószínűleg a legnagyobb kihívás a sok pénz megtakarítása mellett az, hogy minden különböző rokonodra támaszkodsz, hogy együtt jöjjenek össze ugyanabban a szobában, és egy egész nap folyamodjanak egymással. Amikor nem zsonglőrködsz azzal kapcsolatban, hogy ki nem ülne mellette, akkor a ruha minden részletéről a pezsgőig terjed.És amikor a véleményekről van szó, az emberek hajlamosak meglehetősen harcolni az esküvői fotósokkal kapcsolatban.

Vannak olyanok, amelyek óvatosabbak lesznek az esküvői fotós számára, mint a menyasszonyi ruha, mivel a jó fotós egy olcsó ruhát készíthet, és nem fordítva. Vannak azonban mások, akik vakon feltételezik, hogy mivel mindenki, beleértve Janet néni is, manapság iPhone-t tud működtetni, nincs szükség profi tervezetre.
Nem zseniális, hogy kitaláljuk, hogy a helyes megközelítés valószínűleg nem a „csőd”, sem a skála „csak szárnya” vége. Azonban a megfelelő fotós megtalálása a rendezvényre még mindig nagy projekt lehet. Itt van némi hasznos infó az esküvőfotózásról: http://www.szalaymona.hu/eskuvofotozas-2019/

Kétségtelen, hogy életed egyik legfontosabb napján forduljon egy profi esküvői fotóshoz, hogy megragadja a pillanatot. Ez egy adott. De melyik esküvői fotós választja? És hogyan lehetne megteremteni a legjobb kapcsolatot velük?

A professzionális esküvői fotósban és a Rangefinder 'Rising Star'-ban, Nigel Johnban dolgoztunk, hogy segítsen navigálni a fotós-foglalási akciómezőben, és biztosítani, hogy a legjobb lábadat eljuttassa a maga napján.
Hogyan tudja megmondani, hogy valaki jó fotós?
A „jó” esküvői fotós meglehetősen szubjektív, ezért csak azt mondanám, hogy a kutatás.

Szánjon időt a fotósok webhelyeinek kiválasztására, beleértve a márkájukat, a közösségi médiát, a teljes galériákat, és ha minden összetartozó, akkor győztesre kerül.

Továbbá, kommunikáljunk - e-mailben, beszéljünk, találkozzunk a fotósoddal, ahol csak lehetséges, ugyanolyan fontos, hogy jó hangulatot szerezzetek a fotósodtól, mint hogy értékeljék a portfóliójukat.
Mennyire fontos időt tölteni egy leendő fotográfussal az esemény előtt, és mit érdemes megnézni?
Azt hiszem, nagyon fontos, hogy az esküvő előtt hozzon létre egy párot. Szeretem egy tényleges beszélgetést személyesen, ha lehetséges, de telefonon vagy Facetime-en, ha nem.

A párnak kényelmesen kell éreznie magát, mivel meghívják a fotót a leghíresebb eseményeikbe, családjukba és gyakran otthonukba is. Tehát létfontosságú, hogy mindenki jól érezze magát.

Az esküvői fotósok ma is földrajzilag eléggé folyékonyak, ezért ne zárjuk ki a fotósokat egy másik területről az esküvődre.

Hogyan kell eldönteni, hogy melyik fotóstílust szeretné?

Van egy igazán sokféle különböző esküvői fotózás stílusa, legyen az különbség az összetételben, a hangban vagy a fényben. Legyen szó akár fotósról, akár képzőművészetről, vagy valami humorérzékről.

Minden fotósnak egyedülálló napja van, és nyomás alatt állnak, vagy pillanatnyilag lövöldöznek, mindig valami stílustól eltérő vagy megkülönböztetőt hoznak minden esküvőre.

Fontos, hogy a kutatás során mi legyen a stílus, mint pár, mert soha nem egy-egy-egy-egy-egy-egy helyzet. De azt is meg kell emlékezni, hogy nyitottak.

Menj az ösztöneivel, hogy mit kezdelek. Mi a helyzet a fotós munkájával, ami megáll és megint megnéz? Hogy érzi magát? El tudod képzelni magát a képeken?
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!